Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - فرانسه در اولين اقدام پس از فشارهاي اخير دولت آمريکا عليه کشورهاي اروپايي براي پيوستن به واشنگتن در خصوص زير پا گذاشتن برجام، اعلام کرد که يک خط اعتباري 1.5 ميليارد يورويي براي شرکت هاي ايراني باز خواهد کرد.
العالم ـ گزارش
به دنبال تهديدهاي آمريکا، بانک دولتي «بي‌پي‌آي فرنس» (BpiFrance) اعلام کرده که خط اعتباري 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 ميليارد يورويي براي تسهيل مراوده تجاري با شرکت ها و کسب و کارهاي کوچک ايراني باز خواهد کرد. اين خط اعتباري در عين خودداري از نقض تحريم‌هاي آمريکا، به مشتريان ايراني کالاهاي فرانسوي خطوط اعتباري يورو پايه اعطا خواهد کرد.
اقدام هوشمندانه اين بانک فرانسوي، با توجه به قوانين تحريمي آمريکا عليه ايران صورت گرفته به طوري که نه اين بانک عضو آمريکايي دارد و نه به دلار با ايراني ها تعامل خواهد کرد و به اين دليل دست آمريکا براي جريمه کردن اين بانک بسته خواهد بود.
بانک‌هاي فرانسوي پيش از اين به دليل روابط اقتصادي با ايران از سوي آمريکا به پرداخت جريمه‌هاي سنگين محکوم شده‌اند. در سال 2014 بانک «بي‌ان‌پي پاريبا» 9 ميليارد دلار جريمه شد. به دنبال اين امر بسياري از بانک‌هاي اروپايي از کار کردن با ايران خودداري کرده اند.
اما اکنون که دونالد ترامپ رييس جمهور آمريکا بر خلاف قطعنامه سازمان ملل در صدد برهم زدن برجام و نقض قوانين بين المللي و تعهدات کشورش در برجام است، به نظر مي رسد که اتحاديه اروپا در صدد رويارويي با زورگويي ترامپ و اتخاذ راه حل هايي براي مقابله با اقدامات يکجانه واشنگتن است.
علاوه بر خطوط اعتباري يوروپايه فرانسه که گفته مي شود از ماه مي يا ژوئن (ارديبهشت-خرداد) به بعد به شرکت هاي ايراني طرف معامله با پاريس اعطا مي شود، اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس‌جمهوري پيش از اين از نهايي شدن 12 ميليارد دلار قرارداد فاينانس به دنبال توافق هسته اي برجام خبر داده بود.
به گفته اسپوتنيک، مي توان گفت که تصميم فرانسه پاسخي دندان شکن به رفتارهاي ساختار شکنانه ترامپ در مورد برجام به حساب مي آيد و با توجه به اينکه قبل از فرانسه آلمان و ايتاليا و اسپانيا نيز کارهاي مشابهي را انجام داده اند و اين که انگليس هم احتمالا يک خط اعتباري با پوند انگليس بخواهد باز کند، مجموع اين اقدامات نشان مي دهدکه پاسخ اروپايي ها به تقاضاي ترامپ چيست.
اين تصميم فرانسه قبل از سفر وزير خارجه آن به ايران و همچنين سفر احتمالي رئيس جمهوري فرانسه به ايران در اواسط بهار، معني و مفهوم بيشتري خواهد يافت. در حالي که رسانه هاي آمريکايي طي چند هفته اخير تلاش مي کردند اين ذهنيت را ايجاد کنند که اروپايي ها به خصوص فرانسوي ها و انگليسي ها با واشنگتن همراه هستند و در صورتي که ايران به نشستن مجدد پاي ميز مذاکره تن ندهد تحريم هاي جديد آمريکا عليه ايران را اعمال خواهند کرد.
فرانسه با اين تصميم خود به آمريکا نشان داد که مي خواهد به تعهدات خود در برجام عمل کند و حاضر نيست زير بار زور گويي هاي واشنگتن برود.
اين اقدام فرانسه پيامي به آمريکا است مبني بر اين که حتي اگر اروپا در مورد مسايل ديگر از جمله مسايل موشکي و يا موضوعهاي منطقه اي بخواهد با تهران گفتگو کند، دليلي ندارد برجام را زير پا بگذارد، بحث گفتگو و مذاکره دو چيز متفاوت است و معمولا کشورها در موارد زيادي با يکديگر گفتگو و خواسته هاي خود را از طرف مقابل مطرح مي کنند اما هيچ دليلي ندارد گفتگو به توافق رسمي يا مکتوب بيانجامد.
به دنبال تحريم کوبا از سوي آمريکا، اوروپايي ها قانوني را تصويب کردند که بر اساس آن هيچ کشوري حق ندارد قوانين داخلي خود را عليه ديگر کشورها و يا شرکت هاي آنها اعمال کند و آنها پس از آن به همکاري خود با کوبا ادامه دادند.
اکنون نيز اين موضوع مطرح است که اين قانون دوباره احيا شود و اگر اروپايي ها واقعا مي خواهند نشان دهند که در تصميمات خود براي صلح و امنيت جهاني مستقل هستند، بهتر است اين قانون را در مورد ايران هم اعمال کنند.
اروپايي ها بخوبي مي دانند که اگر يک قدم به طرف ايراني ها بردارند ايراني ها قطعا دو قدم بر خواهند داشت اما اگر بخواهند به ايراني ها سيلي بزنند با مشت پاسخ خواهند گرفت چون ايراني ها عادت ندارند در صورتي که سيلي بخورند روي ديگر صورتشان را نشان دهند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۳۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عربی روز دوشنبه در پایتخت عربستان دیدار کردند تا درباره چگونگی تلاش برای پیشبرد راه حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین گفتگو کنند.

به گزارش یورونیوز، اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ، یکی از برگزارکنندگان این نشست، به خبرنگاران گفت: «اگر ما بخواهیم راه حل دو دولتی را به جلو ببریم، از سوی طرفین درگیر این اتفاق نمی‌افتد. گمان نمی‌کنم که اسرائیل در این مرحله آماده مذاکره باشد و فکر نمی‌کنم که ایالات متحده آماده باشد تا رهبری لازم برای این کار را به عهده بگیرد. بنابراین من فکر می‌کنم رهبری عربی-اروپایی بهترین چیزی است که می‌توانیم به آن امیدوار باشیم.»

این نشست در حاشیه نشست دو روزه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد که موضوع آن عمدتاً به جنگ در نوار غزه اختصاص داشت.

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در نشست مجمع گفت که گام‌های ملموس و برگشت‌ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین، «جزء ضروری» هر توافقی برای آتش‌بس پایدار خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از مخالفان دیرینه تشکیل کشور فلسطین است.

شاهزاده فیصل در آغاز نشست اروپایی و عربی که وزیر امور خارجه ترکیه نیز در آن حضور داشت، گفت: «ادامه رد راه حل دو کشور به طور اجتناب ناپذیری امنیت و ثبات منطقه را تضعیف خواهد کرد.»

اوایل روز دوشنبه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که او رهبران عرب را تشویق می‌کند تا پیشنهاد خود را برای راه‌حل دو دولتی ارائه کرده و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌خواهد که رهبران عرب را برای ارائه آن به بروکسل دعوت کنند.

او گفت: «تنها امید من، اراده قوی من، این است که باور کنم چنانچه اعراب پیشنهادی را روی میز بگذارند، اروپایی‌ها هم قاعدتا باید به فکر غلبه بر اختلافات بین خودشان بیفتند، زیرا بر کسی پوشیده نیست که اروپایی‌ها به شدت دچار اختلاف شده‌اند. من به کشورهای عضو پیشنهاد خواهم کرد که از اعراب دعوت کنند تا به بروکسل بیایند و طرح خود را با ما در میان بگذارند، زیرا ما باید سعی کنیم رویکردهای خود را کنار هم بگذاریم.»

وی همچنین گفت که انتظار دارد چندین کشور اروپایی از جمله اسپانیا، ایرلند، بلژیک، اسلوونی و مالت، ظرف یک ماه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

یک منبع به خبرگزاری فرانسه گفت استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه که برای آخرین گفتگوها درباره جنگ غزه به ریاض رفته است، به همتایان خود چنین یادآوری کرده: «مسئله به رسمیت شناختن (کشور فلسطینی) برای فرانسه تابو نیست، اما باید در یک راهبرد جهانی برای راه حل سیاسی دو کشور در نظر گرفت که برای هر دو طرف مفید باشد.»

دیگر خبرها

  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه
  • خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین
  • معرفی دو گزینه اروپایی سرمربیگری تیم ملی بسکتبال
  • هر اقدامی علیه ایران با بزرگترین پاسخ روبرو می‌شود
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس